ЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

ШТО Е ЕЛЕКТРИЧНА ЦИГАРА?

Се користат ширум светот, електронски цигари, познати како цигари без дим, доаѓаат во широк распон и можности како би одговарале на Вашиот стил на живот. Нашите електронски цигари постојат за помалку страсни пушачи, страсни и оние нај страсните пушачи. Принцип на работа кај сите модели е сличен. Секоја цигара содржи батерија, грејно тело (распрснувач, атомизер, clearomizer, kartomizer...) и дел за течност(танк, филтер...) некои модели содржат батерија,дел за течност и грејно тело на едно место. Греачот согорува при користење и произведува ПАРЕА која симулира дим.

ДАЛИ КАЈ ЕЛЕКТРОНСКИТЕ ЦИГАРИ ПОСТОИ ПОИМ ПАСИВЕН ПУШАЧ?

НЕ! Сам корисник на електронската цигара, освен што се грижи за сопственото здравје, се гтижи и за здравјето на лугето што се во негова оклоина, со користењето на електронската цигара не се ослободуваат повеќе од 4000 отрови и штетни материи како кај обичните цигари.

КАКО СЕ КОРИСТИ ЕЛЕКТРОНСКА ЦИГАРА?

1.Проверете дали е наполнета батеријата, ако не е наполнете ја со полначот што го добивате со пакетот. 2. Потоа наполнете течност во делот наменет за тоа(филтер,танк атомизер...) и навртете на батеријата.3. 3. Повлечете и уживајте. ( Со секој купен производ добивате упатство за употреба).

ДАЛИ ЕЛЕКТРОНСКАТА ЦИГАРА Е ВЕЧНА?

НЕ! Секој дел на електронската цигара има свој век на траење кој зависи од интензитетот на користење. Батеријата по фабричка декларација има циклус на подржување на 300 полнења и 300 празнења. Исто така и бекот на траење на грејните тела зависи од интензитетот на користење. Греачот можат да се чистат и се менуваат со тоа се продолжува траењето.

ВО КОЈА ЗЕМЈА СЕ ПРОИЗВЕДУВААТ?

ВО Кина.

ВО КОЈА ЗЕМЈА СЕ ПРОИЗВЕДУВААТ ТЕЧНОСТИТЕ ЗА ЕЛЕКТРОНСКИТЕ ЦИГАРИ?

Амбрела Корпорација е единствен застапник на неколку компании кои произведуваат течност за електронски цигари. Flavour Art, нај популарните течности за електронски цигари со клинички испитувања се произведуваат во Италија, Liqua Elements се произведуваат во Чешка а Joyetech и OLE се произведува во Кина.

ДАЛИ ЕЛЕКТРОНСКИТЕ ЦИГАРИ СЕ ДОЗВОЛЕНИ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ЈАВНИ МЕСТА?

ДА! Електронските цигари не подлежат под законот за забрана за користење на јавни места така да можете да ги користите и во затворени простории каде не можат да се користат обичните цигари.(кафичи,кафани јавен превоз...).

КОЛКУ ДОЛГО МОЖЕ ДА КОРИСТАМ ЕЛЕКТРОНСКА ЦИГАРА ОД ПОЛНЕЊЕ ДО ПОЛНЕЊЕ НА БАТЕРИЈАТА?

Јачината на батеријата се разликува во зависност од моделот. Во принцип батеријата зависи од интензитетот на користење. За помалку страстни пушачи и нај слабата батерија ќе трае неколку саати, додека некоја од појаките батерии траела неколку дена.

СО ШТО СЕ ПОЛНАТ ЕЛЕКТРОНСКИТЕ ЦИГАРИ?

Сите електронски цигари се полнат со течности за електронски цигари. Течностите се прават со различна никотинска јачина кои се слични на тутунските најпознати брендови, до овошни или ароми на кафе.Постојат разлицни произведувачи на течности за електронски цигари. Најбитно да пронајдете арома која на Вас ќе ви одговара и уживањето е гарантирано.Основен состав на сите течности е:propylene glycol, vegetable glycerine, дестилирана вода, арома и никотин. Постојат и без никотински течности.

ДАЛИ МОЖАМ ОДМА ДА ЈА КОРИСТАМ ЦИГАРАТА ПО КУПУВАЊЕТО?

ДА! Батеријата е фабрицки наполнета до одредено ниво. Потребно е само да ја активирате цигарата по упатството за користење.

ДАЛИ МОЖАМ ДА ЈА ОСТАВАМ НА ПОЛНАЧ ВО ТЕКОТ НА НОЌТА?

ДА! На батеријата ништо нема да и се случи доклоку ја оставите на полнач откако се наполнила.

КОЛКАВ Е РОКОТ НА ИСПОРАКА ОД ДЕНОТ НА НАРАЧУВАЊЕ?

Амбрела производите кои ќе ги нарачате во работен ден до 14:00часот ќе ви бидат доставени за два дена, на домашна адреса.

КОЛКУ ЧИНИ ИСПОРАКАТА?

Амбрела корпорација соработува со курирска служба КАРГО ЕКСПРЕС. По нивни ценовници испорака на пакети на целата територија на Македонија и се наплатува 160ден, за сметка под 1000ден за сметка над 1000ден доставата е бесплатна.