Наргиле AL MALIK RABAT 25CM RAINBOW

More Views

Наргиле AL MALIK RABAT 25CM RAINBOW

Availability: На состојба

Опуштете се и поминете пријатно време во друштво со Umbrella натгиле.
ден 1.029,00
OR

VIP цена: ден 926,10

Сподели со пријателите

Сите нарачки примени во радотен ден се испорачуваат максимум во рок од 48часа.

Oпис

Детали за производот

Опуштете се и поминете пријатно време во друштво со Umbrella натгиле.

ИНСТРУКЦИИ ЗА ПРАВИЛНА УПОТРЕБА НА НАРГИЛЕ

1. Наполнете го стаклениот сад со вода така што нивото на водата е приближно 2,5 - 4 cm над цевката за филтрирање, која мора да се потопи во водата. Важно е да нема премногу вода (цевката за филтрирање треба да биде потопена не повеќе од 4 см во вода).

2. Неопходно е да се постави филтер цевката на стаклениот сад за добро да се залепи на отворот на контејнерот, односно да нема минување на воздух. Херметичноста најдобро се постигнува со гумена заптивка поставена помеѓу стаклениот сад и филтер цевката.

3. Ставете плитка чинија над цевката за наргиле.

4. Ставете го глинениот сад врз металниот продолжеток, во централниот дел што е предвиден за него (не туркајте или притискајте силно кога садот е веќе на место). Потребен е гумен разделник 1 помеѓу глинениот сад и металот за добро запечатување.

5. Ставете го гумениот разделник 2 во приклучокот за црево што се наоѓа на основата на наргилето. Потоа ставете го цревото во гумениот разделник.

6. За да се уверите дека наргилето е правилно поставено, пред да го запалите, ставете ја раката на врвот од глинениот сад и вшмукајте го воздухот низ цревото. Ако се е во ред, треба да почувствуваме вакуум под раката и да видиме меурчиња во водата. Ако забележиме само едно или ништо од горенаведените, некаде влегува воздух и потребно е да се проверат сите приклучоци на наргилето.

7. Ако сè добро се запечати, наполнете го глинениот сад до внатрешниот раб со влажен тутун. Тутунот се пакува цврсто, па пред да се наполни садот треба малку да се одвои за да тече воздухот. Садот мора да биде покриен со алуминиумска фолија, која мора добро да се прилепува на ѕидот на садот. Користете чепкалка за заби или тенка игла за да направите мали дупки на површината на фолијата над тутунот.

8. Потребно е да се запали јагленот на шпоретот на гас или шпоретот (оставете го барем 10 минути да се загрее). Фатете го загреаниот јаглен со специјална маша и спуштете го преку перфорираната алуминиумска фолија. За да трае што подолго пушењето наргиле, најпрво треба да се стави јаглен на работ на глинениот сад и да се помести по работ, а само на крајот да се стави во средината.

9. Полека притиснете го јагленот со клешти одозгора и повлечете чад низ цревото. Откако чадот ќе се извлече силно неколку пати последователно, ќе почнете да чувствувате како димот се шири низ основата на наргилето, по што започнува вистинското уживање.


ЗАБЕЛЕШКА

1. Задолжително е да се исчистат деловите од наргиле пред првата употреба, а се препорачува да се исчистат по секоја употреба. Сите делови од наргилето (глинено тенџере, сад за вода, црево како и металната цевка) се чистат со млака вода со помош на четки за чистење на наргилето.

2. Не кревајте го наргилето за металната цевка, туку држете го за стаклениот сад!

3. Не насилувајте го глинениот сад за тутун на предвиденото место, туку нежно ставете го на металната цевка!

4. За време на употребата, наргилето мора да се стави на стабилна површина од која не може да падне!

Осврти

Прикажаните VIP цени се само за членовите на Umbrella VIP клубот.Член Umbrella VIP клуб може да постане секое полнолетно лице со живеалиште во република Македонија кое предходно ќе оствари сметка од 3000 денари. И ќе го исполни условот за членство и тоа ислучиво во Амбрела продажните места. За повеќе информации за Umbrella VIP клубот јавете се на call центарот на 072/230-107 или пишете mail vip@ekocigari.mk Доколку сте веќе член Umbrella VIP клуб ве молиме со првата нарачка во напомена да го внесете бројот на Вашата VIP картица.