7. APRIL - АПРИЛ СВЕТСКИ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО

Светскиот ден на здравјето оваа година има поголемо значење од кога било претходно.
Човештвото се соочува со корона вирусот, најголемиот предизвик во модерната историја.

Слоганот на овогодинешниот Светски ден на здравјето е: "Поддржете ги медицинските сестри и акушерките".

Светскиот ден на здравјето 2020 година ја нагласува значајната улога на медицинските сестри и акушерки во пружањето на здравствена заштита ширум во светот и повикот за зголемување на капацитетите како би се обезбедила подобра поддршка на здравствениот систем.

Umbrella Корпорацијата веќе 10 години придонесува за јавното здравје на граѓаните на Србија, Босна и Херцеговина и Македонија, обезбедувајќи РЕВОЛУЦИОНЕРНА 95% ПОЗДРАВА АЛТЕРНАТИВА ОД ШТЕТНИТЕ ТУТУНСКИ ПРОИЗВОДИ како и производите кои , по статистика, се најуспешни во одвикнувањето од тутунските цигари.