КАКО ДА ОДБЕРЕТЕ ЕЛЕКТРОНСКА ЦИГАРА?

Повеќето од нас, во нашата прва средба со електронскиот свет на цигари, се најдовме во многу тешка ситуација наречена ИЗБОР НА МОЈАТА ПРВА ЕЛЕКТРОНСКА ЦИГАРА. Она што е олеснителна околност е тоа што голем број на корисници дојдоа во нашите продавници како што беше препорачано и тие го бараа истиот модел користен од нивниот пријател (роднина, партнер, колега ...), така што беше полесно да се избере затоа што веќе го пробаа овој модел и слушнале позитивни искуства за него. Како и да е, оние кои слушнале само за електронски цигари како најдобар начин да го напуштат тутунот, морале да одлучат за нивниот прв модел, а кога ќе видат огромен асортиман на електронски цигари во продавницата (или на страницата), тоа може да биде голем проблем. Во овој текст ќе се обидеме да одговориме на многу прашања што ќе ви помогнат при купување е-цигара.

Првото нешто што секој купувач го гледа кога влегува во некоја од нашите продавници е дека има голем број модели и дека сите тие многу се разликуваат по изглед. Повеќето почетници сакаат помал модел кој повеќе личи на цигари од тутун. Она што треба да знаете е дека помалите модели се генерално со посиромашни карактеристики, што не е лоша сама по себе, но прашање е дали помалиот модел ќе ги задоволи вашите потреби ако пушите две пакувања цигари на ден. На нашата веб-страница, електронските комплети цигари се класифицирани во три категории: СТАНДАРДНИ, НАПРЕДНИ и МОДОВИ Оваа поделба е направена токму врз основа на карактеристиките на моделите кои се наоѓаат во секоја од овие три категории.

СТАНДАРД МОДЕЛИ НА ЕЛЕКТРОНСКИ ЦИГАРЕТИ

Во оваа категорија се модели кои имаат прилично едноставен систем на работа и чии грејачи се со помал отпор (над 1 ом), што значи дека произведуваат помалку пареа, но исто така трошат помалку батерија, што во овие модели обично е до 1000mAh. Ако одлучите да направите еден од овие модели вашата прва електронска цигара да одлучите да престанете да пушите, наша препорака е да ги користите со течности со поголема содржина на никотина најдобро би било да ги комбинирате со течности од NicSalt (прочитајте повеќе за течностите со соли на никотин).  Моделите од оваа категорија се најмалку скапи, трошат најмалку количество течности (што секако најмногу зависи од интензитетот на употреба) и доколку се одлучите за еден од овие модели најмногу ќе заштедите. Но, ако сте страствен пушач, препорачуваме да ја прескокнете оваа категорија и да го барате вашиот прв модел во која било од следниве две категории.

НАПРЕДНИ МОДЕЛИ НА ЕЛЕКТРОНСКИ ЦИГАРИ

Електронските модели на цигари во оваа категорија исто така имаат едноставен систем на работа, но исто така имаат значително посилни карактеристики од стандардните модели. Исто така, тие се многу поголеми од стандардните модели. Енергијата на батеријата за напредни модели се движи од 1500 mAh до дури 5000mAh, а отпорот на грејачот е генерално под 1 ом. Ако сте виделе неколку клипови на YouTube, каде што пемените прават облаци од пареа, многу е можно тие да ги користат некои од овие модели додека снимаат, бидејќи овие модели можат да ги направат тие големи облаци.
Најпродаваниот и најпознат модел во оваа категорија е моделот Umbrella AIO. За карактеристиките може да се каже дека е најслаб модел во оваа категорија, но илјадници корисници штотуку престанаа да пушат со овој модел.
Моделите од оваа категорија трошат значително повеќе течности за време на употреба (што исто така зависи најмногу од интензитетот на употреба) и наша препорака е да се користат течности со помала концентрација на никотин за овие модели.

МОДОВИ

Модовите се всушност напредни модели на електронски цигари со многу дополнителни карактеристики. Во режимите, излезните копчиња, температурата, должината на влечење и повеќе може да се прилагодат со помош на контролните копчиња. Повеќето режими имаат и дисплеј на кој може да се видат многу значајни податоци. Модовите се со необична форма и не личат на цигари од тутун. Некои од режимите не содржат интегрирана батерија, туку наместо тоа, ставаат надворешни батерии, што го прави лесен за употреба во смисла дека секогаш можете да имате резервна батерија во случај ако батеријата што ја користите ја испраќате. Друга предност на режимите (на сите) е што можете да ги комбинирате со разни атомизери.
Покрај овие „претходно дефинирани“ пакети е-цигари од нашата понуда, имате и можност да изградите своја е-цигара според вашите потреби. Во нашата палета можете да најдете голем избор на батерии и атомизери кои се продаваат одделно и можат да се комбинираат.

Ако има сомнеж по овој текст, Ве молиме слободно контактирајте не (Телефон: 072-230-107 е-маил : prodazba@ekocigari.mk) или посетете од една од нашите продавници за бесплатна консултација.